Class quarantine bulletin #1

για τις ταξικές αντιστάσεις στον κόσμο της καραντίνας

Απεργίες

Απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στην αδιαφορία των αφεντικών για την προστασία των ζωών των εργαζομένων αρχίζουν σιγά-σιγά να εμφανίζονται στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου. Στην Ιταλία, τον κύκλο των απεργιακών κινητοποιήσεων ξεκίνησαν οι εργάτες της FIAT στη Νάπολη, ενώ ακολούθησαν οι εργάτες στον όμιλο FCA (Termoli, Molise), οι εργαζόμενοι στην εταιρεία ρούχων Corneliani,  οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία της Βενετίας, οι λιμενεργάτες της Γένοβας και οι εργαζόμενοι στις εγκαταστάσεις της Amazon στο Μιλάνο[1]. Στην Ισπανία 5000 εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Mercedes κινητοποιήθηκαν με το σύνθημα «capital vs life», καλώντας την εργοδοσία να σταματήσει την παραγωγή.

Καταλήψεις σπιτιών εν μέσω πανδημίας στις ΗΠΑ

Στο Oakland και το Los Angeles, απελπισμένες οικογένειες που αντιμετωπίζουν στεγαστικά προβλήματα προχωρούν σε καταλήψεις σπιτιών, υπό την απειλή του κορωνοιού[2].

Εξεγέρσεις και αποφυλακίσεις κρατουμένων

Τις τελευταίες μέρες οι κρατούμενοι σε 30 φυλακές της Ιταλίας κινητοποιούνται ενάντια στην παντελή αδιαφορία της κυβέρνησης για τις ζωές τους απέναντι στην πανδημία[3]. Στο Ιράν 70 χιλιάδες κρατούμενοι αποφυλακίζονται προσωρινά[4]. Στην Ελλάδα οι κρατούμενοι συνεχίζουν να πεθαίνουν στοιβαγμένοι στα σωφρονιστικά κολαστήρια.

Βλ. ανακοίνωση κρατουμένων από τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού[5].

Στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών

Στις 16/3 ένα 6χρονο παιδί κάηκε ζωντανό σε φωτιά που ξέσπασε στον καταυλισμό της Μόριας. Καμία αποσυμφόρηση των στρατοπέδων, καμία προσπάθεια βελτίωσης των συνθηκών ζωής των φυλακισμένων μεταναστών. Εν τω μεταξύ με ανακοίνωσή του (17/3) το Υπουργείο μετανάστευσης και ασύλου συστήνει στους μετανάστες «να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις» εντός κι εκτός των στρατοπέδων.

Βλ. ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στη ΜΚΟ Άρσις[6].

Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου 11 Μάρτη

Η ΠΝΠ της 11ης  Μάρτη όχι μόνο δεν μετριάζει τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες αλλά ανοίγει στα αφεντικά την όρεξη για ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση. Δεν επιβάλλει κανένα μέτρο για την προστασία των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και δεν διασφαλίζει τον μισθό και τις άδειες. Αντίθετα, με το πρόσχημα της ανωτέρας βίας, προτρέπει  να αφεντικά να πετσοκόψουν τις άδειες των καλοκαιρινών διακοπών, να μειώσουν κατά το δοκούν τους μισθούς και να εξαναγκάσουν τους εργαζόμενους σε αναγκαστικές άδειες άνευ αποδοχών και κακοπληρωμένη τηλεργασία. Επιπλέον, ενισχύει τις επιχειρήσεις μέσω αναστολής πληρωμών ΦΠΑ, δόσεων στην εφορία, ασφαλιστικών εισφορών κλπ. ενώ απαλλάσσει τους εργοδότες από την υποχρέωση να δηλώνουν τις υπερωρίες και τα ωράρια εργασίας στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ. Έτσι προσφέρει στα αφεντικά απόλυτο έλεγχο πάνω στις ζωές των εργαζομένων (αφού πλέον μπορούν και με τη βούλα να επιβάλλουν το ωράριο που θέλουν χωρίς περιορισμούς) προκειμένου οι επιχειρήσεις να σώσουν όσα παραπάνω κέρδη μπορούν, κλέβοντας τους εργατικούς μισθούς. Όλα αυτά εννοείται με τη συναίνεση του κλόουν των αφεντικών (ΓΣΕΕ).

Βλ. ανακοινώσεις ΣΥΒΧΨΑ (Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής)[7], Συνδικάτο Οικοδόμων Ρεθύμνου[8], Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών (ΣΜΤ)[9].

Εργοδοτικές αθλιότητες των ημερών:

  • Άδειες

Εργοδότες που κλείνουν τις επιχειρήσεις τους υποχρεώνουν το προσωπικό σε αναγκαστικές άδειες, οι οποίες όχι μόνο δεν είναι μετ’ αποδοχών όπως θα έπρεπε αλλά χρεώνονται στους εργαζόμενους και ως κανονικές. Χάνουν δηλαδή τις άδειες των διακοπών. Κάποιοι μάλιστα εκβιάζουν τους εργαζόμενους να «αξιοποιήσουν» τώρα όλη την ετήσια άδειά τους. Ακόμα και στις άδειες ειδικού σκοπού που προβλέπει η ΠΝΠ 11 Μάρτη για τους εργαζόμενους γονείς, ένα τμήμα της ειδικής άδειας θα αφαιρείται από την κανονική άδεια.

Βλ. καταγγελία του Σωματείου εργαζομένων στην Εταιρία Retail World A.E.- Καταστήματα Public[10].

  • Αδιαφορία για μέτρα προστασίας στην εργασία

Οι εργαζόμενοι σε σούπερ μάρκετ και αλλού καταγγέλλουν ότι οι εργοδότες δεν λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας αδιαφορώντας για την υγεία των τους. Δεν απολυμαίνουν τακτικά τους χώρους εργασίας, αφήνουν τους εργαζόμενους στα ταμεία εκτεθειμένους, ενώ σε πολλές επιχειρήσεις τα αφεντικά δεν πληρώνουν καν για γάντια, μάσκες και απολυμαντικά.

Βλ. ανακοίνωση Επιτροπής Αγώνα στα ΑΒ Βασιλόπουλος[11]

  • Κινητοποιήσεις στην Teleperformance

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στην Teleperformance, η εταιρεία όχι μόνο δεν αναστέλλει την λειτουργίας της εν μέσω πανδημίας, αλλά απαγορεύει στους εργαζόμενους να δουλεύουν από το σπίτι και αρνείται να λάβει τα κατάλληλα μέτρα προστασίας. Η Teleperformance είναι η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεφωνικής & διαδικτυακής υποστήριξης στην Ελλάδα και τα ετήσια κέρδη της είναι τεράστια. Χαρακτηριστικά μέσα σε μόλις 3 χρόνια κατάφερε να διπλασιάσει το εργατικό της δυναμικό ενώ συνολικά απασχολεί 8.500 εργαζόμενους.

Βλ. κείμενο από «Καμία ανοχή»[12]

  • Αναγκαστικές προσωρινές απολύσεις

Εργοδότες ζητούν από τους εργαζόμενους να παραιτηθούν (δηλαδή να συναινέσουν στην απόλυσή τους) και να ξαναπροσληφθούν μόλις τελειώσει η ιστορία με τον κορωνοιό.

  • Τηλεργασία

Εργοδότες που επιλέγουν τη δυνατότητα της τηλεργασίας για το προσωπικό τους, επιβάλλουν στους εργαζόμενους που δουλεύουν από το σπίτι ξεχειλωμένα ωράρια (απλήρωτα και αδήλωτα) και τους αναγκάζουν να είναι διαθέσιμοι (δηλαδή να δουλεύουν) όλη μέρα. Κάποιοι μάλιστα μειώνουν με το έτσι θέλω τις αποδοχές των τηλεργαζομένων με το πρόσχημα ότι η δουλειά όταν φοράς πυτζάμες μειώνει την παραγωγικότητα.

  • Μονομερείς μετατροπές συμβάσεων

Αξιοποιώντας τα κενά της ΠΝΠ 11 Μάρτη, πολλοί εργοδότες μετατρέπουν μονομερώς τις συμβάσεις πλήρους απασχόλησης σε μερική και εκ περιτροπής εργασία για να γλιτώσουν μεροκάματα και εισφορές. Βέβαια, το εν λόγω εργοδοτικό προνόμιο δεν προκύπτει μόνο από την ΠΝΠ αλλά κι από τον πρόσφατο αναπτυξιακό νόμο 4635/2019 της ΝΔ. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΡΓΑΝΗ, μόνο τον Φεβρουάριο του 2020 είχαμε 4.254 μετατροπές συμβάσεων από πλήρη σε ελαστικές μορφές απασχόλησης ενώ στο σύνολο των προσλήψεων του ίδιου μήνα, το 56% είναι με ελαστικές μορφές εργασίας[13].

Συγκεντρωτικά οι ανακοινώσεις σωματείων και άλλων:

ΣΥΒΧΨΑ

Σωματείο Εργαζομένων στην Εταιρεία Retail World Α. Ε. – Καταστήματα Public

ΣΒΕΟΔ

Επιτροπή αγώνα ΑΒ Βασιλόπουλος

Teleperformance

Οικοδόμοι Ρεθύμνου

ΣΜΤ

Συλλογικό κείμενο υγειονομικών νοσοκομείου ΓΝΑ Γεννηματάς (facebook).

Δίκτυο Εργαζομένων ΟΤΑ


[1] https://jacobinmag.com/2020/03/coronavirus-strikes-italy-workers-health-fiat-auto-plant, https://www.businessinsider.com/amazon-workers-strike-coronavirus-2020-3.

[2] https://www.latimes.com/homeless-housing/story/2020-03-14/homeless-moms-occupy-house-los-angeles-caltrans-coronavirus-pandemic?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+latimes%2Ffeatures%2Freligion+%28L.A.+Times+-+Religious+News%29.

[3] https://anarchistsworldwide.noblogs.org/post/2020/03/14/france-italy-for-the-spread-of-the-revolt/.

[4] https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-iran/iran-temporarily-releases-70000-prisoners-as-coronavirus-cases-surge-idUSKBN20W1E5.

[5] https://athens.indymedia.org/post/1603712/.

[6] facebook: Σωματείο Εργαζομένων στη μκο άρσις.

[7] https://bookworker.wordpress.com/2020/03/13/anakoinwsi-syvxpsa-koronoios/.

[8] https://www.efsyn.gr/efkriti/koinonia/235456_koronoios-ypomnima-ton-oikodomon-rethymnoy-gia-tin-yperergasia.

[9] http://somt.gr/%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%af%ce%bd%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%ba%ce%bf%cf%81%cf%89%ce%bd%ce%bf%cf%8a%cf%8c-%ce%bf%ce%b9-%cf%87%cf%8e%cf%81%ce%bf%ce%b9-%ce%b4/?fbclid=IwAR01ssu_NWVRUpLXKuhi1oe62G_L6cRprf76jh4o3G-dlvlmnwVAReL6vn4.

[10] https://bookworker.wordpress.com/2020/03/14/katw-ta-xeria-apo-tin-etisia-adeia-mas-swmateio-public.

[11] https://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/218303/den-skopeyoyme-na-afisoyme-ti-zoi-mas-na-paizetai-korona-grammata.

[12] https://www.efsyn.gr/ellada/koinonia/235503_i-teleperformance-shediazei-na-diahorisei-toys-ygieis-ap-toys-astheneis.

[13] https://app.box.com/s/c0rjep2pcpbey8y5tfgibsdd44m98wq8.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s